חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק רע"פ 7419/05

: | גרסת הדפסה
רע"פ
בית המשפט העליון בירושלים
7419-05
7.8.2005
בפני :
אדמונד לוי

- נגד -
:
גבריאל סופר
עו"ד יעקב סקרבניק
:
מדינת ישראל
החלטה

           בכתב אישום שהוגש נגד המבקש לבית-המשפט לתעבורה בתל-אביב יפו (כב' השופטת ר' כצמן) נטען, כי ביום 12/5/03 עת נהג המבקש ברכב משא, הוא סטה ימינה מבלי שהבחין בקטנוע שנסע לצידו, וכתוצאה מכך פגע בקטנוע, נהגו הועף לשולי הדרך, ונגרמו לו חבלות של ממש.

           בגין כל אלה יוחסו למבקש עבירות של סטייה שלא בבטחה, לפי תקנה 41 לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן:"התקנות") בצירוף סעיף 38(3)לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן:"הפקודה"), ונהיגה בחוסר זהירות, לפי תקנה 21(ג) לתקנות בשילוב עם סעיף 38(3) לפקודה.

           המבקש כפר באחריותו לתאונה. לגרסתו, הוא נסע בעקבות רכב שבלם לפתע, ועל כן נאלץ לסטות ימינה. בית המשפט לתעבורה קבע, שגם על-פי התרחיש אותו תאר המבקש, הוא נושא באחריות לתאונה, מאחר ולא שמר על מרחק מתאים מהרכב שנסע לפניו. בעקבות כך הורשע המבקש בעבירות שיוחסו לו, ובית המשפט גזר לו 4 חודשי פסילה בפועל, 4 חודשי פסילה על תנאי וקנס בסך 1,500 ש"ח.

           על פסק דינו של בית-המשפט לתעבורה ערער המבקש בפני בית-המשפט המחוזי בתל-אביב יפו (כב' השופטת נ' אהד), אולם ערעורו נדחה.

           עתה עותר המבקש למתן רשות ערעור, אולם לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, לא מצאתי כי הוכחה עילה אשר תצדיק קיומו של ערעור בגלגול נוסף. בבסיס הרשעתו ניצבת מערכת של עובדות אשר נקבעה בערכאה הראשונה, ונבחנה פעם נוספת בידי ערכאת הערעור, וזו מצביעה על נהיגה בדרך רשלנית (אי-שמירת מרחק) אשר גררה סטייה שלא בבטחה, ודי באלה כדי לבסס את ההרשעה, אף אם היתה מתקבלת טענתו לפיה גם רוכב הקטנוע חטא בנהיגה לא זהירה.

           הבקשה נדחית.

           ניתנה היום, ב' באב תשס"ה (7.8.2005).

                                                                                                   ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /שב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>